SAOP je dobio uglednu srpsku nagradu

Jedinstveni informatički savez Srbije – JISA –  dodelio je poslovnom programu SAOP miniMAX posebno međunarodno priznanje DISKOBOLOS 2008 za područje finansijskih rešenja.

BEOGRAD, ŠEMPETER PRI GORICI, 22. decembar 2008 – Srpska stručna javnost, koju zastupa udruženje informatičara JISA, našem web programu za vođenje poslovanja miniMAX je dodelila posebno priznanje DISKOBOLOS 2008 u kategoriji Finansije.

miniMAX je nagradu dobio kao plod saradnje slovenačkih i srpskih programera u preduzeću  SAOP, kao inovativno programsko rešenje za vođenje poslovanja preduzetnika i računovodstva.

Ove godine su ceremoniju dodele nagrada otvorili Jasna Matić, ministar za telekomunikacije i informaciono društvo Srbije i John Morrison, predsednik CEPIS-a, Skupštine evropskih informatičkih asocijacija.

Udruženje JISA dodeljuje priznanja DISKOBOLOS još od 1995. godine najboljim informatičkim rešenjima  i komunikacijskim tehnologijama  na svim područjima privrednog i javnog sektora.

U SAOP-u smo ponosni što je srpska stručna javnost proglasila miniMAX jednim od najkvalitetnijih rešenja za finansijsko poslovanje. Radujemo se i što ćemo omogućiti srpskim preduzetnicima i računovodstvenim servisima upotrebu naših rešenja.

miniMAX je jedinstveno programsko  rešenje za mala preduzeća i računovodstvene servise, kojim nameravamo da osvojimo tržište u sledeće tri godine. Imajući u vidu razvijenost tržišta informacijskih rešenja, očekujemo da ćemo u Srbiji već u drugoj godini prodaje uspostaviti veliku bazu korisnika kao i u Sloveniji, a nakon tri godine planiramo da ostvarimo ukupno 1,5 miliona evra prihoda od licenci.