Za medije | Karijera Slovenščina  |  Hrvatski  |  English    

Sa novim SAOP miniMAX do obračuna plata u 3 koraka

Sa novim SAOP miniMAX do obračuna plata u 3 koraka
Uz pomoć novog internetnog poslovnog programa SAOP miniMAX male firme i računovodstveni servisi obračunavaju plate i druge lične dohotke za samo nekoliko minuta.

NOVI SAD, 5. oktobra 2011 – Preduzeće SAOP poslalo je na tržište novu verziju internetnog programa za vođenje poslovanja manjih preduzeća SAOP miniMAX.

Poslednje, već 11 izdanje isprobanog internetnog programa miniMAX u verziji za srpsko tržište, donosi važnu novost koja značajno smanjuje administrativna opterećenja u malim preduzećima i računovodstvenim servisima.

Radi se o modulu Obračun plata, koji pojednostavljuje, kako sakupljanje podataka, izvođenje obračuna i plaćanje, tako i pripremu zakonski obavezne dokumentacije za izveštavanje o svim vrstama isplaćenih ličnih primanja.

Obračunavanje plata je jedan od najodgovornijih zadataka i istovremeno posao koji oduzima puno vremena i koji se izvodi u preduzećima.

U Srbiji računovodstveni servisi vrše obračunavanje plata za oko xx procenata malih preduzeća. »Sa modulom Obračun plata u programu miniMAX za srpsko tržište zaokružili smo niz najvažnijih funkcionalnosti koje su potrebne preduzetnicima i računovodstvenim servisima za vođenje poslovanja malih preduzeća«, rekao je Sandi Boršo, direktor prodaje i marketinga u SAOP-u.

Zadnja verzija miniMAX-a sa podrškom za obračunavanje plata povećala je konkurentsku vrednost ovog programa, koji na iskustvima više od 10.000 korisnika potvrđeno snižava troškove poslovanja i povećava produktivnost.

Modul miniMAX Obračun plata u potpunosti je usklađen sa važećim platnim i poreskim zakonodavstvom u Republici Srbiji, dok se svi podaci, na primer o broju radnih dana u mesecu, kao i o visini dnevnice i dodataka za prehranu, automatski osvežavaju. MiniMAX omogućava izradu obračuna plate u samo tri koraka, što može trajati samo nekoliko minuta.

Na isti način je moguće brzo uraditi obračune svih vrsta ličnih primanja koji se isplaćuju u Republici Srbiji, na primer, obračun plate za zaposlene radnike i zaposlene vlasnike, kao i autorske honorare.

Svi dokumenti, na primer, platne liste i ostali dokumenti (PP OD, PPOPJ i PP OPJ-1) pripremaju se pritiskom na dugme, a istovremeno se izvodi i automatsko knjiženje u glavnu knjigu i pripremaju platni nalozi za prenos u internetnu banku. Prednost miniMAX-a je što u istom sistemu obezbeđuje obračunavanje sve četiri vrste autorskih honorara, kao i ugovora o radu.

Novi poslovni program miniMAX na raspolaganju je za jednomesečno besplatno probno korišćenje na internetnoj strani: http://minimax.saop.rs.