Preduzetnici i računovođe u Vojvodini uče veštine računovodstva uz miniMAX

Preduzeća iz Vojvodine i drugih delova Srbije, koja će se obučavati pod okriljem Regionalne privredne komore Novi Sad, utvrđivaće računovodstvena i druga poslovna znanja korišćenjem internetnog poslovnog programa SAOP miniMAX.

NOVI SAD, ŠEMPETER PRI GORICI, 28. oktobar 2011 – SAOP, vodeći regionalni proizvođač poslovnih programa za preduzeća i javne ustanove, sklopio je sa Regionalnom privrednom komorom Novi Sad ugovor o korišćenju internetnog programa miniMAX u izvođenju kurseva za računovodstvo.

Putem korišćenja internetnog poslovnog programa SAOP miniMAX Privredna komora će omogućiti preduzećima da, u suprotnosti sa većinom klasičnih teorijskih seminara, zaposlenima obezbede kvalitetna praktična znanja i dobre prakse koje će moći brzo da iskoriste u realnom poslovanju.

SAOP tako sa Regionalnom privrednom komorom Novi Sad ostvaruje svoj koncept računarski podržanih računovodstvenih obrazovnih sadržaja, u saradnji sa novosadskim preduzećem Finance team. Među prvim organizovanim obukama biće “Kurs za samostalnog knjigovodju.
U Regionalnu privrednu komoru Novi Sad uključeno je blizu 20.000 preduzeća i samostalnih preduzetnika. Novosadska privredna komora organizuje obrazovne kurseve i obuke za svoje članove u sedam centara po južnobačkom okrugu.

“SAOP je od svih ponuđača programa za računovodstvo ponudio najbolje rešenje, odlično i za učenje računovodstva,” rekao je mr. Arijan Avramov iz Regionalne privredne komore Novi Sad. “Osim toga, preduzeće SAOP ima dugogodišnje iskustvo u izvođenju računovodstvenih i drugih poslovnih obuka, zato veoma dobro razume značaj upotrebe kvalitetnih programskih oruđa, kao što je miniMAX u u procesu učenja.”

Ovakav način izvođenja kurseva slušaocima donosi veliku dodatu vrednost, jer ih osim znanjima iz računovodstva, oprema i poznavanjem osnova korišćenja poslovnih programa, koji su isprobana poluga za povećanje konkurentnosti, smanjenje troškova i poboljšanje pregleda poslovanja.

Putem korišćenja miniMAX-a slušaoci upoznaju i prednosti poslovnog modela e-računovodstva, koji zbog uštede u vremenu i troškovima, kao i poboljšanju preglednosti poslovanja, sve češće zamenjuje klasični oblik saradnje među preduzećima i njihovim računovodstvenim servisima.

“U SAOP-u smo ponosni što možemo da sarađujemo u povećavanju poslovnog znanja u srpskim preduzećima i što našem iskustvu i programskim proizvodima veruje vodeća vojvođanska privredna asocijacija«, rekao je Sandi Boršo, direktor prodaje i marketinga u SAOP-u.

Kod računovodstvenih obuka slušaoci preko korišćenja programa SAOP miniMAX saznaju i kako na jednostavan način izvoditi rutinske poslove u knjigovodstvu, uspostaviti kontrolu nad poslovanjem i obezbediti kvalitetne informacije za donošenje pravovremenih i pravilnih poslovnih odluka.

Regionalna privredna komora Novi Sad i SAOP obogatiće svoju saradnju na području poslovne obuke i drugim obrazovnim sadržajima, kao i prezentacijom dobrih praksi informacione podrške na drugim poslovnim područjima”.